Ecomare schoolreis informatie

Bij een buitenprogramma staat actieve natuurbeleving centraal, de leerlingen zijn immers intensief in en met de natuur bezig. Inhoudelijk komen veel onderwerpen die bij veldwerk behandeld worden overeen met de kerndoelen.

Als u met uw schoolgroep Ecomare bezoekt kunt u een inleiding krijgen. In veldwerkcentrum de Slinger vertelt een medewerker van Ecomare gedurende een half uur over de natuur, de cultuur en de historie van het waddengebied, de Noordzee en Texel. Daarna gaan de leerlingen zelf met werkboekjes aan de slag in het museum, begeleid door hun eigen leerkrachten. In Ecomare maken de leerlingen kennis met het zeeaquarium, de zeehonden- en vogelopvang en de verschillende exposities.

Dagelijks van 9:30 tot 17:00 uur.
Gesloten 1e kerstdag en nieuwjaarsdag.

De tijden van de voerpresentaties zijn:
10.30 bruinvissen
11.30 zeehonden