Kaap Skil, museum van jutters en zeelui schoolreis informatie

U kunt met uw klas het Maritiem & Jutters museum bezoeken. U kunt kiezen uit drie verhalen die verteld worden.

- Verhalen van de schutter: Al eeuwen lang jutten de Texelaars langs het strand en al eeuwen levert dit spannende verhalen op.
- De scheepskist van Jacob Haafner: Jacob Haafner, die op een zeilschip gezeten met meer dan 200 mannen, stinkend water, vies eten, kakkerlakken, kleerluis en ziekten, heeft zijn belevenissen opgeschreven en deze worden verteld.
- Fort de Schans: Vijf eeuwen geschiedenis waarin keizers, prinsen, soldaten en boeren allemaal hun rol opeisen. Vijf eeuwen wereldgeschiedenis op Texel.

Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 - 17.00 uur. Op zon- en feestdagen van 12.00 - 17.00 uur.

In de vakanties ook op maandag van 10.00-17.00 uur

Gesloten: 1 januari en eerste kerstdag.

Rookbeleid: Verboden te roken

Kaart/routebeschrijving Heemskerckstraat 9