Nederlands Watermuseum schoolreis informatie

Het Nederlands Watermuseum wil leerlingen bewust maken van het belang van water in hun eigen leven, in Nederland en de wereld. Schoon drinkwater wordt namelijk steeds schaarser. Daarom heeft het museum lespakketten gemaakt voor het basis- en voortgezet onderwijs.

Bij de lespakketten is een bezoek aan het museum altijd het uitgangspunt. De pakketten voor het basisonderwijs bestaan altijd uit drie onderdelen: de voorbereiding op school, het museumbezoek (2 uur) en een verwerkingsles. De lespakketten zijn ook geschikt voor speciaal onderwijs. Ze kunnen worden aangepast aan het niveau van de leerlingen. De lespakketten voor het voortgezet onderwijs worden geheel in het museum uitgevoerd.

Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Maandag gesloten (in alle schoolvakanties, ook van noord en midden, wel op maandag).
Gesloten op 1 januari en eerste kerstdag.

Rolstoel vriendelijk: Ja
Rookbeleid: Verboden te roken