Oorlogsmuseum Overloon schoolreis informatie

Oorlog hoort in het museum!

Op 10 mei 1940 vallen Duitse troepen Nederland binnen. Na een paar dagen strijd geeft Nederland zich over. Er volgen vijf jaren van bezetting. Hoe gedraagt de Duitse bezetter zich en wat betekent dat voor de bevolking? Pas je je aan, werk je mee met de overheersers of kom je in verzet? En wat gebeurt er met je als je Joods bent? Kruip in de huid van één van de acht personen om te ervaren welke dilemma’s de oorlog met zich meebracht. En bezoek daarna de grote hal om de enorme hoeveelheid militair materieel te zien die nodig was om Nederland te bevrijden.

Het Oorlogsmuseum Overloon is voor alle leeftijden interessant en zelfs bij slecht weer de moeite waard. In het Museumcafé kunt u prima eten en drinken en er is ook nog een leuke winkel.

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 10:00-17:00 uur