Home Touringcar bedrijven Schoolreis Accommodaties Parijs Berlijn Praag Londen
 
Speeltuinen Attractieparken Dierentuin Zwembad Parken Actief Museum Voorstelling Kasteel Educatie Overig  

Veiligheidsmuseum PIT schoolreis informatie


Beleef de wereld van Politie, Brandweer en Ambulance bij Veiligheidsmuseum PIT!Op zoek naar een leuk schoolreisje voor het basisonderwijs of voortgezet onderwijs? Ontdek met de hele klas de wereld van de politie, brandweer en ambulance bij Veiligheidsmuseum PIT in Almere. Scholen kunnen hier ook terecht voor lesbrieven en een compleet educatief programma op maat!

Ben jij benieuwd naar de wereld van politie, brandweer en ambulance? Volg dan een interactief lesje in veiligheid bij Veiligheidsmuseum PIT. Hier ontdekken de leerlingen de wereld van de politie, brandweer en ambulance. Zij komen van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Er is een veel te zien, maar ook veel te doen! Bekijk de historische collectie of speel spannende misdaadgames. Ben je geschikt als politieman? Hoe snel heb je de brand in de keuken geblust? Ben jij geflitst op de verkeersbaan? Na een bezoek aan PIT weet de klas hoe je bij kan dragen aan een veilige samenleving.

Lesbrieven voor in de klas
Veiligheidsmuseum PIT biedt lesbrieven voor alle klassen van het basisonderwijs. Voor elke klas is er een passende lesbrief ontworpen die goed aansluit bij het schoolcurriculum. De lesbrieven bieden structuur en verdiepende informatie voorafgaand aan het bezoek maar zijn geen voorwaarden voor het bezoek aan het museum.

Educatief programma op maat
Voor ieder niveau heeft PIT een passend programma. Verwacht een interactief museumbezoek met verschillende activiteiten rondom politie, brandweer, ambulance en verkeersveiligheid. Voorbeelden van activiteiten zijn de ambulancequiz, het verkeerspel, brand blussen, de voertuigentoer en de speurtocht. Het educatieve programma wordt in overleg met u afgestemd op het niveau, de groepsgrootte, uw specifieke wensen en onze mogelijkheden. De programma’s sluiten goed aan bij het lesprogramma en de kerndoelen van het onderwijs. PIT zet extra medewerkers in om het programma zo goed mogelijk te laten verlopen.

Arrangementen
Afhankelijk van het programma en de leeftijd van de groep, duurt een bezoek aan PIT minimaal anderhalf tot maximaal drie uur. Schoolgroepen kunnen langskomen op dinsdag -of donderdagochtend, buiten de schoolvakanties.

Primair onderwijs: €3,50 per leerling
Voortgezet onderwijs: €5,50 per leerling
Begeleiders: gratis
Kijk voor meer informatie op pitveiligheid.nl/leer

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag van 11:00 - 17:00 uur.

Zie website voor afwijkende openingstijden in schoolvakanties en op feestdagen.

Leeftijd: 4 - 99 jaar

Rolstoel vriendelijk: Ja
Weergevoelig: Nee
Rookbeleid: Onbekend

Adres
Kaart/routebeschrijving Schipperplein 4
1315 SB Almere
Null
Internet: pitveiligheid.nl
Algemene info

Verblijf in de buurt
Groepsaccommodatie Het Theater
Groepsaccommodatie De Spoel
Schoolreisje vervoer naar: