Actieve schoolreisjes op provincie en plaats

Groningen Friesland Drenthe Overijssel Gelderland Utrecht Noord-Holland
Zuid-Holland Zeeland Noord-Brabant Limburg Flevoland Belgie Duitsland

Provincie Flevoland
Almere
SEC Survivals, Almere, 5 - 99 jaar - Actief
Plezier, sport en avontuur. Dat is wat u kunt verwachten van een schoolreisje bij SEC Survivals.

Dronten
Flevonice, Biddinghuizen, 1 - 99 jaar - Actief/Speeltuin
Bij Flevonice in Biddinghuizen beweeg je op eigen kracht over 4 superleuke playgrounds voor het hele gezin. En dat de hele zomer lang! Op de grootste Waterstormbaan van Nederland beleef je de hele dag waterpret. En op het Circuitpark kun je spectaculair Flyraden, skeeleren en longboarden. Maar er is nog veel meer!

Provincie Gelderland
Heumen
Maisdoolhof - Speelboerderij Malden, Malden, 2 - 99 jaar - Actief/Speeltuin
Maisdoolhof, skelterbaan, traptractorbaan, zandbak met waterplezier, uitkijktoren, luchtkussen, bouwblokjes, dierenweide en grote oudhollandse spelen.
Rheden
Spelerij/ Uitvinderij, Dieren, 4 - 12 jaar - Actief/Overig
Je wilt een verrassend dagje weg met de kinderen? Denk dan eens aan De Spelerij - De Uitvinderij in Dieren.

Nergens anders in Nederland worden de creativiteit en verbeelding van je kind zo geprikkeld als in De Spelerij - De Uitvinderij. In De Spelerij verbaast je kind zich om de meest vreemde, wonderlijke toestellen die het zelf – of samen met anderen – in beweging kan brengen. In De Uitvinderij gaat je kind aan de slag met hout, plexiglas, metaal en piepschuim en met echte (maar veilige) machines om de mooiste creaties te maken.

Provincie Groningen
De Marne
DoeZoo Leens, Leens, 2 - 17 jaar - Museum/Actief
Het NatuurDoeCentrum Insektenwereld is een leerzaam recreatief centrum waar de kinderen langs veelal levende dieren en insekten worden geleid. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een slang om de nek krijgen en een spin in hun hand.

Provincie Limburg
Landgraaf
SnowWorld Landgraaf, Landgraaf, 4 - 99 jaar - Skiën/Actief
Het grootste wintersportparadijs in Nederland, Europa’s langste piste van 520 meter.
Venlo
Fun Forest Tegelen, Tegelen, 8 - 99 jaar - Actief
De klimparken van Fun Forest staan voor een actieve, maar vooral leuke
beleving van de natuur voor gezinnen, scholen en bedrijven. Voor zowel jong en oud, als voor beginnende en gevorderde klimmers, bieden wij een
gezellig, avontuurlijk en spannend dagje uit!

Er is een kinderparcours voor kinderen vanaf 7 jaar aanwezig en in alle klimpark is een gratis speelbos voor de kinderen vanaf 4 jaar.

Provincie Noord-Brabant
Eindhoven
Genneper Parken, Eindhoven, 0 - 99 jaar - Parken/Actief
Leef je samen met je kinderen uit in Genneper Parken. Versla elkaar tijdens een wedstrijdje schaatsen in IJssportcentrum Eindhoven of trotseer de golven van het golfslagbad in Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep!

Oss
Bike Adventure, Herpen, 1 - 99 jaar - Actief
Een avontuurlijke, uitdagende, hilarische en ontspannende fiets of wandeltocht, zonder begeleiding maar met de benodigde uitrusting. Deze tochten zijn origineel en uniek in Nederland, tegen een zeer betaalbare prijs. Bijvoorbeeld: Step outdoor games, Expeditie Robinson, Middeleeuwse tocht, Bike Adventure tocht en Mountainbike avontuur.
s-Hertogenbosch
Sportiom IceFun, 's-Hertogenbosch, 3 - 99 jaar - Actief
Een echte schaatssensatie. Je schaatst door grotten en via een schaatshelling terug naar het bevroren dorp met af en toe sneeuwvlokjes die naar beneden dwarrelen.

Provincie Noord-Holland
Bergen(NH)
Schooluitje en Schoolreisjes op het strand van Noord Holland, Schoorl, 6 - 99 jaar - Actief/Zwembad/Overig
Voor basisscholen en middelbare scholen worden er elk jaar veel uitdagende sport en educatie schooluitjes op het Noord-Hollandse strand georganiseerd.

Provincie Overijssel
Deventer
Scheg Kunstijsbaan, Deventer, 4 - 99 jaar - Actief/Kerst
De Schaatspool bestaat uit een 400 meter kunstijsbaan en een ijsplein, waar voldoende gelegenheid is om recreatief te schaatsen in een volledig gethematiseerde accommodatie met een Noord-Europese beleving! Op het ijsplein kunnen de kleintjes hun eerste stapjes op het ijs zetten met behulp van rekjes, maar ook voor jongeren zijn er voldoende mogelijkheden tot activiteiten.
Spectaculair en uniek in Nederland is de Speelpool. Een groot gebied waar je je in een winterse wereld waant. Er zijn glij-attracties, ijsattracties, ijsfietsen, horecavoorzieningen en een indrukwekkend Poolstation. De Speelpool is uitermate geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Uitdagende attracties
• Klimrots met glijbanen;
• Kabelbaan;
• IJsfietsen;
• Schommels;
• Een klein ijsbaantje van 11x14m; ;
• Op avontuur met Kim & Pim het Poolstation;
• En meer…

België, meer op www.UitMetKinderen.be
Herentals
Hidrodoe een wereld van water, Herentals, 4 - 99 jaar - Museum/Actief
Op wateravontuur in Hidrodoe! Een uniek waterDOEcentrum met 100 waterexperimenten én een spetterende Watertuin. Mis de spannende 3D-film over waterproductie niet. Een bijzondere uitstap voor klein én groot.

Zaventem
Legenturia, indoor speeltuin, Zaventem, 2 - 99 jaar - Speeltuin/Actief
Legenturia houdt van scholen en jeugdbewegingen en daarom geven we graag kortingen. Schoolreizen kunnen tijdens de schooluren.

Duitsland
Bottrop
Alpincenter Bottrop, Bottrop, 4 - 99 jaar - Skiën/Actief
640 meter lange piste om te skieen of te snowboarden.