Schoolreisjes naar Kastelen op provincie en plaats

Groningen Friesland Drenthe Overijssel Gelderland Utrecht Noord-Holland
Zuid-Holland Zeeland Noord-Brabant Limburg Flevoland Belgie Duitsland

Provincie Gelderland
Zaltbommel
Slot Loevestein, Poederoijen, 6 - 99 jaar - Kasteel/Overig
Een stoere vesting, robuust middeleeuws kasteel en een prachtige natuur eromheen: kinderen kunnen lekker hun gang gaan in en om Slot Loevestein. Er is van alles te doen!

In het vroegere soldatendorp vertellen soldaten en andere bewoners over hun leven in de vesting. Zoals Elsje die de was doet of een anonieme soldaat op wacht. Met spellen kom je meer te weten over kruit en wapens, in een kelder ervaar je de dreiging van hoogwater. Dat en nog veel meer kun je beleven in Loevestein. En je krijgt je eigen sleutel mee om alles te ontdekken!

Speuren, spelen, knallen, luisteren en leren: op Slot Loevestein kan het allemaal.

Provincie Limburg
Heerlen
Kasteel Hoensbroek, Hoensbroek, 3 - 99 jaar - Museum/Kasteel
Kasteel Hoensbroek (in de gemeente Heerlen) in Zuid-Limburg is een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland. In dit museumkasteel bewonder je meer dan veertig authentiek ingerichte kasteelvertrekken. Daterend uit de middeleeuwen tot en met de 18e eeuw. Voor jong en oud, met of zonder kids is in dit kasteel van alles te beleven!
Sittard-Geleen
Kasteelpark Born, Born, 0 - 99 jaar - Dierentuin/Kasteel
De trompetzwanen begroeten iedere bezoeker enthousiast met hun trompetgeschal en ook de nandoes en alpaca’s komen nieuwsgierig een kijkje nemen. In de grachten zwemmen vele soorten zwanen, ganzen en eenden en in de grote doorloopvolière vliegen de vele papegaaiachtigen om je heen. In het park wandel je langs herten, roofdieren, stekelvarkens en apen. Bij een aantal verblijven wordt de voedertijd aangegeven. Als de verzorger de dieren voert geeft hij informatie over het dier. Verder kun je op de grote kinderboerderij geiten en schapen aaien. In het Kriebelhuis maak je kennis met onder meer wandelende takken, tropische kikkertjes, leguanen en axolotls.
Midden in het park is een grote speeltuin. Daar kunnen kinderen ravotten op de speeltoestellen, springen op de grote airtrampoline of spelen in het zand.