Overige schoolreisjes op provincie en plaats

Groningen Friesland Drenthe Overijssel Gelderland Utrecht Noord-Holland
Zuid-Holland Zeeland Noord-Brabant Limburg Flevoland Belgie Duitsland

Provincie Drenthe
Coevorden
Cowboy & Indianen Speelreservaat, Coevorden, 0 - 12 jaar - Speeltuin/Overig
Binnen en buiten speelplezier! Trampolines, touwbruggen, glijbanen, schietkanonnen, springkussens, ballenbaden, fietsen, en nog veel meer speelplezier. Ook kun je een leuk potje voetballen in onze toffe voetbalkooi! Beklim de unieke klimmuur (boulderwand), spannend en uitdagend! Voor de oudere kinderen en ouders/verzorgers zijn er diverse spelen zoals glow in the dark midgetgolf en western midgetgolf, poolbiljart, bowlen, tafeltennis, airhockey enz. Er is ook een restaurant.
Westerveld
Planetron, Dwingeloo, 4 - 99 jaar - Museum/Overig
Op een groot koepelvormig projectiescherm van 350 m2, het grootste projectiescherm van Noord Nederland, worden duizelingwekkende film- en sterrenvoorstellingen getoond. Ook Internetplaza, kindercomputerspelletjes en KNEX wedstrijd.

Provincie Flevoland
Almere
Veiligheidsmuseum PIT, Almere, 4 - 99 jaar - Overig/Museum
Beleef de wereld van Politie, Brandweer en Ambulance bij Veiligheidsmuseum PIT!

Op zoek naar een leuk schoolreisje voor het basisonderwijs of voortgezet onderwijs? Ontdek met de hele klas de wereld van de politie, brandweer en ambulance bij Veiligheidsmuseum PIT in Almere. Scholen kunnen hier ook terecht voor lesbrieven en een compleet educatief programma op maat!

Provincie Gelderland
Epe
Ezelboerderij De Koperen Ezel, Epe, 2 - 99 jaar - Kinderboerderij/Overig
Speel en Doe Paradijs Ezelhoeve De Koperen Ezel. Diverse binnen en buiten activiteiten en speelmogelijkheden zoals een speeltuin binnen en buiten, skelters springkussens en ezelrijden en nog veel meer.

Rheden
Spelerij/ Uitvinderij, Dieren, 4 - 12 jaar - Actief/Overig
Je wilt een verrassend dagje weg met de kinderen? Denk dan eens aan De Spelerij - De Uitvinderij in Dieren.

Nergens anders in Nederland worden de creativiteit en verbeelding van je kind zo geprikkeld als in De Spelerij - De Uitvinderij. In De Spelerij verbaast je kind zich om de meest vreemde, wonderlijke toestellen die het zelf – of samen met anderen – in beweging kan brengen. In De Uitvinderij gaat je kind aan de slag met hout, plexiglas, metaal en piepschuim en met echte (maar veilige) machines om de mooiste creaties te maken.

Zaltbommel
Slot Loevestein, Poederoijen, 6 - 99 jaar - Kasteel/Overig
Een stoere vesting, robuust middeleeuws kasteel en een prachtige natuur eromheen: kinderen kunnen lekker hun gang gaan in en om Slot Loevestein. Er is van alles te doen!

In het vroegere soldatendorp vertellen soldaten en andere bewoners over hun leven in de vesting. Zoals Elsje die de was doet of een anonieme soldaat op wacht. Met spellen kom je meer te weten over kruit en wapens, in een kelder ervaar je de dreiging van hoogwater. Dat en nog veel meer kun je beleven in Loevestein. En je krijgt je eigen sleutel mee om alles te ontdekken!

Speuren, spelen, knallen, luisteren en leren: op Slot Loevestein kan het allemaal.

Provincie Noord-Holland
Bergen(NH)
Schooluitje en Schoolreisjes op het strand van Noord Holland, Schoorl, 6 - 99 jaar - Actief/Zwembad/Overig
Voor basisscholen en middelbare scholen worden er elk jaar veel uitdagende sport en educatie schooluitjes op het Noord-Hollandse strand georganiseerd.
Hilversum
Beeld en geluid, Hilversum, 0 - 99 jaar - Museum/Overig
Bij Beeld en Geluid in Hilversum kun je zelf in de huid van televisiepresentator kruipen, het journaal voorlezen of optreden op het Toppop podium. Televisie, radio en muziek. Daar gaat het om in deze spectaculaire publieksattractie.

Muiden
Muiderslot, Muiden, 6 - 99 jaar - Museum/Overig/Eet Doe Dingen
Het Muiderslot is een prachtig middeleeuws kasteel dat rond 1280 door graaf Floris V werd gebouwd. Bezoekers kunnen het kasteel via drie publiekroutes verkennen. Kinderen kunnen een speurtocht doen die eindigt met een echte ‘ridderslag’. Meubels, gebruiksvoorwerpen en schilderijen vertellen de geschiedenis van het leven op het kasteel in de Gouden Eeuw toen de schrijver P.C. Hooft er woonde. Vanuit het kasteel is er een schitterend uitzicht over het IJsselmeer en de haven van Muiden.

Provincie Utrecht
Utrecht
Domtoren, Utrecht, 4 - 12 jaar - Museum/Overig/Educatie
Een Domtorenbeklimming is een mooie gelegenheid om de stad Utrecht op een heel andere manier te leren kennen. De gids neemt u via 465 traptreden mee naar de top van de toren. U bezoekt verschillende ruimtes in het indrukwekkende bouwwerk.

Provincie Zuid-Holland
Binnenmaas
Kinderboerderij Binnenmaas, Mijnsheerenland, 0 - 99 jaar - Overig/Kinderboerderij
Knus, leuk en leerzaam, voor jong en oud. Dat is kinderboerderij Binnenmaas. U vindt hier alle dieren die ook op een grote boerderij te vinden zijn. Regelmatig worden er verschillende soorten dieren geboren.

Duitsland
Rheine
NaturZoo, Rheine, 3 - 99 jaar - Overig
In de NaturZoo staat u oog in oog met de dieren: zonder afscheiding! U loopt door de natuurlijke leefgebieden van de dieren, b.v. in het reservaat
van de meer dan 60 ooievaars die merendeels vrij rondvliegen. Op ruime weilanden kruisen kangoeroes, lama’s en mara’s uw pad. Jonge bezoekers kunnen op de kinderboerderij vriendschap sluiten met geiten en schapen.