Overzicht op postcode van 2000-2999

Provincie Noord-Holland
Bloemendaal
Linnaeushof, Bennebroek, .5 - 12 jaar - Attractiepark
Wel eens op een waterwip of hobbelfiets gezeten? In de grootste speeltuin van Europa vind je veel spannende speeltoestellen en attracties! Kabelbanen, zweefmolens, trampolines, motorskelters, waterfietsen, waterspeeltuin, een monorail en nog veel meer!

Teylers museum, Haarlem, 6 - 12 jaar - Museum
Het oudste museum van Nederland, Teylers Museum, staat en ligt vol met fantastische, rare, mooie en gekke apparaten, beesten, boeken, munten, schilderijen en tekeningen. Op zondagmiddag leer je ze beter kennen tijdens de spannende familieworkshops van Kunst & Vliegwerk.

Provincie Zuid-Holland
Alphen aan den Rijn
Avifauna Vogelpark, Alphen a/d Rijn, 2 - 14 jaar - Attractiepark/Dierentuin
Vogelpark en Speeltuin voor het hele gezin. Meer dan 3000 vogels. De speeltuin heeft vele attracties, o.a. de hoogste glijbaan van Nederland.

Archeon, Alphen aan de Rijn, 0 - 99 jaar - Attractiepark
De wereld van de geschiedenis. Doe de prehistorie, beleef de Romeinse tijd en ervaar de middeleeuwen.

Delft
Kids Playground Delft, Delft, 0 - 12 jaar - Speeltuin
Overdekt speelparadijs. De peuterhoek met ballenbak, springkussens en glijbanen is speciaal voor de peuters van 0-4 jaar. De grotere kinderen spelen in uitdagende structuren met ball-lifter, glijbanen, power tower, tunnels, trampolines, ball shower en nog veel meer!

Den Haag
Museon, Den Haag, 5 - 99 jaar - Museum
Het Museon is een leuk populairwetenschappelijk museum. De tentoonstellingen en activiteiten gaan over de mens en onze planeet. In 2016 vernieuwt het Museon de permanente tentoonstelling! Vanaf oktober 2016 heten we iedereen welkom in de nieuwe expositie ONE PLANET!

ONE PLANET gaat in op de belangrijkste voorwaarden voor een vreedzame, rechtvaardige en veilige wereld: een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en aanvaarding van verschillen in culturele identiteit.

Kijk ook op www.museon.nl voor onze tijdelijke tentoonstellingen.
Drievliet, Den Haag, 4 - 14 jaar - Attractiepark
Gevarieerd attractiepark met uitdagingen voor kinderen van alle leeftijden. Voor de kleintjes is er van alles te doen in het thema de boerderij. Space Loop, Theeleut, Dynamite Express, Formule X achtbaan.
Nieuw Hoe harder je trapt, hoe hoger je tijdmachine gaat.

Madurodam, Den Haag, 0 - 99 jaar - Parken/Attractiepark
Ontdek de grote verhalen van Nederland! In Madurodam beleef je spelenderwijs waar een klein land groot in is.

In het themapark is veel te zien en vooral veel te doen. Stap in de schoenen van DJ Armin van Buuren en mix bij de DJ Tafel je eigen beats, leer vliegen op Schiphol en laad een schip met containers in de haven van Rotterdam. Door de Oosterscheldekering op tijd dicht te doen, zorg je samen dat het land niet onder water komt te staan. Uitrazen in de grote speeltuin en tot slot een digitale 3D kopie van jezelf maken zodat je thuis een mini-versie van jezelf kunt bestellen.

Omniversum, Den Haag, 4 - 99 jaar - Voorstelling
Omniversum; het filmtheater waar je onderdeel van de actie bent.

Met een scherm dat 4.500 keer groter is dan een gewone TV, met 15.000 watt geluid afkomstig uit 36 speakers zullen je zintuigen overdonderd worden door de grootste filmervaring ooit. Dit unieke filmtheater is gebouwd om je mee te nemen naar andere werelden.De grootbeeldfilms nemen je mee naar de ruimte om de astronauten van het Internationale Space Station te ontmoeten en het brengt je oog in oog met de meest fascinerende natuur en dieren op aarde. En dat allemaal zonder uit je stoel te komen. Hier kijk je niet naar een film, hier ben je onderdeel van een film!

Op 18 februari 2017 gaat 'Fly me to the Moon' in premiere. In de voorjaarsvakantie wordt de film dagelijks gedraaid. Het is de eerste animatie film ooit in het Omniversium vertoond! www.omniversum.nl/filmprogramma/18-02-2017_12-00_fly-me-to-the-moon/

SEA LIFE Scheveningen, Scheveningen, 1 - 99 jaar - Dierentuin
Sta oog in oog met haaien, piranha’s, zeepaardjes, en waan je op de bodem van de zee in een onderwatertunnel. Er zijn dagelijks voerpresentaties. En in de vakantieperiode zijn er extra activiteiten voor kinderen.

Sea Life biedt de bezoeker een uniek kijkje achter de schermen. Samen met een medewerker bezoekt u onze dierenopvang, laboratorium, keuken en pompinstallaties. Help mee met water testen en zie waar het eten klaargemaakt wordt.
Dus ga mee en ontdek nog meer over de onderwaterwereld !!

Een tour achter de schermen kost € 5,- per persoon extra en duurt ongeveer 45 minuten en vindt plaats in de vakanties, in het weekend en op de woensdag tussen 11.00 - 15.00 uur.
De Tour is geschikt voor personen vanaf 10 jaar.
Voor groepen en scholen zijn andere tijden en/of dagen ook mogelijk.

Leiderdorp
Bubbeljungle, Leiderdorp, 0 - 12 jaar - Speeltuin
De Bubbeljungle is een droomwereld voor kinderen die energie te kort zullen komen om het maar liefst 2500m˛ grote speelparadijs te verkennen. De Bubbeljungle is bovendien meer dan een hal gevuld met speeltoestellen. Aan elk detail is gedacht.
Noordwijk
Space Expo, Noordwijk, 6 - 99 jaar - Museum
Space Expo is een permanente ruimtevaarttentoonstelling.

Oegstgeest
CORPUS reis door de mens, Oegstgeest, 6 - 99 jaar - Museum
Dé attractie van het menselijk lichaam! In het 35 meter hoge lichaam voert de (55 minuten durende) reis je langs waanzinnige 5D-orgaantheaters. Test aansluitend je eigen lichaam en gezondheid in het interactieve gedeelte. Min. leeftijd 8 jaar, Kinderen onder de 6 jaar hebben geen toegang tot CORPUS ‘reis door de mens’.