Overzicht op postcode van 8000-8999

Provincie Drenthe
Westerveld
Miramar Zeemuseum, Vledder, 4 - 99 jaar - Museum
Een museum met duizenden schatten en verhalen van de zee, een unieke collectie met bijzondere vissen, schelpen, kreeften koralen enz. Ieder kind mag een (gratis) speurtocht maken en maakt kans op een mooie prijs.

Provincie Flevoland
Dronten
Walibi Holland, Biddinghuizen, 1 - 99 jaar - Attractiepark
Beleef een spectaculaire dag met veel nieuws in Walibi Holland! Zo kun je genieten van de nieuwe show Rockstars waar de bands W.A.B en The SkunX het tegen elkaar opnemen in een rockende Music Battle. Wil je meer spanning? Maak dan een rit in de compleet vernieuwde, sensationele achtbaan… Xpress. Maar dat is niet alles! Vaar over wilde rivieren in de waterattracties of geniet van het prachtige uitzicht vanuit het reuzenrad. Met de meer dan 40 attracties en shows is er voor iedereen een uitdaging te beleven.

Flevonice, Biddinghuizen, 1 - 99 jaar - Actief/Speeltuin
Bij Flevonice in Biddinghuizen beweeg je op eigen kracht over 4 superleuke playgrounds voor het hele gezin. En dat de hele zomer lang! Op de grootste Waterstormbaan van Nederland beleef je de hele dag waterpret. En op het Circuitpark kun je spectaculair Flyraden, skeeleren en longboarden. Maar er is nog veel meer!
Lelystad
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome, Lelystad, 4 - 99 jaar - Museum/Attractiepark
Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome neemt u mee op reis langs de hoogtepunten van honderd boeiende luchtvaartjaren. Met oa binnenexpositie, filmtheater, Flight Simulator en openluchtmuseum. Kinderen leven zich uit in een van de kinderattracties en leren spelenderwijs hoe bagageafhandeling op een vliegveld in zijn werk gaat. Tijdens de pilotenopleiding voelen ze zich een echte piloot.

Bataviawerf Lelystad, Lelystad, 6 - 99 jaar - Museum
Zin in een grootscheeps avontuur? Zet dan koers uit naar de Bataviawerf in Lelystad! Bezoek de reconstructies van historische 17de-eeuwse schepen en beleef de grootscheepse avonturen van de VOC en zeeheld Michiel de Ruyter.

Provincie Friesland
Franekeradeel
Aeolus, avontuurlijk ontdekkingscentrum, Sexbierum, 1 - 99 jaar - Speeltuin
Aeolus is een glazen piramide in Sexbierum. In de piramide kan men experimenten doen. Ook is er een speelhal met ballenbakken en springkussens. En een groot buitenspeelterrein gebaseerd op de waddeneilanden.

Leeuwarden
AquaZoo Friesland, Leeuwarden, 4 - 12 jaar - Dierentuin
De waterrijke dierenwereld van Aqua Zoo Friesland; wat een belevenis! Tijdens de Zeehondensafari stap je samen met de dierverzorger op een trekschuit om de zeehonden te spotten. Misschien mag jij ook wel een visje aan ze voeren. En wie nog nooit reuzenotters heeft gezien, moet zeker eens op bezoek komen. Nieuw in het voorjaar van 2016: ijsberen en zeeleeuwen!

Ooststellingwerf
Attractiepark Duinen Zathe All-inclusive, Appelscha, 3 - 99 jaar - Attractiepark
Attractiepark Duinen Zathe is een fraai en overzichtelijk park met vermaak voor het hele gezin; U betaald één entreeprijs en heeft hiermee toegang tot alle attracties inclusief eten en drinken. Het park is gelegen op het punt waar Groningen, Friesland en Drenthe samenkomen.

Skarsterlan
Speelbos Joure, Joure, 1 - 12 jaar - Speeltuin
Speelbos:
•1.500 m2 overdekt speelparadijs
•gamewereld met 9 speelschermen
•500 m2 klimmen en glijden
•4 balkanonnen
•echte bomen van 6 meter hoog
•Pirateneiland; leuk voor jong en oud!!!
•Apart afgezet speelgedeelte voor dreumesen!!!

Provincie Gelderland
Epe
Ezelboerderij De Koperen Ezel, Epe, 2 - 99 jaar - Kinderboerderij/Overig
Speel en Doe Paradijs Ezelhoeve De Koperen Ezel. Diverse binnen en buiten activiteiten en speelmogelijkheden zoals een speeltuin binnen en buiten, skelters springkussens en ezelrijden en nog veel meer.

Provincie Overijssel
Raalte
Speel- en recreatieboerderij De Flierefluiter, Raalte, 1 - 14 jaar - Speeltuin/Dierentuin/Kinderboerderij
Speel- en recreatieboerderij met een binnen- en een buitenspeeltuin!

Kinderboerderij
Op de kinderboerderij zijn veel verschillende dieren. Je kunt zien hoe dieren in de stal en in de wei leven. Er zijn meerdere schuren, een grote en een kleine weide. Op de boerderij lopen o.a. schapen, geiten, koeien, kippen en eenden. Er is ook een knuffelruimte met konijnen en cavia's. Ook zijn er twee pony's en een ezel. Op de pony's kan ook worden gereden. Als je goed kunt rijden, mag je de pony ook voor een karretje spannen om daar een ritje mee te maken over het terrein.

Indoorspeelparadijs
De Flierefluiter biedt met haar indoorspeelparadijs urenlang speelplezier!
Kinderen kunnen hun wildste ideeën werkelijkheid laten worden op de blokkenzolder. De hele dag glijden op de familieglijbaan of zelfs op de vrije val glijbaan. Hoe snel kun jij door het obstakelparcours komen? Zorg dat je niet in het water valt bij de krokodillen en steek over met een touwbrug. Zorg dat je in evenwicht blijft met je vriendjes en vriendinnetjes op de vierpersoons wipwap en kijk wie het hoogste kan springen op de trampolines.

Oftewel, of het nu heel mooi of slecht weer is, bij De Flierefluiter kun je altijd terecht voor een dagje Boerenfratsen!

Speeltuin
De speeltuin is een heus speelparadijs voor kinderen. Er zijn verschillende kleine overdekte speelruimtes met springkussens, trampolines, apekooi, glijbanen, kruipdoolhof en ander speelplezier. Ook buiten kunnen de kinderen naar hartelust spelen. Ze kunnen klimmen en klauteren in het avonturendorp, schommelen, trampoline springen, met de kabelbaan, voetballen, spelen met skelters en crossfietsen, maar ook is er ruimte genoeg om oer-Hollandse spelletjes als tikkertje en verstoppertje te spelen.
Zwolle
Ontdekhoek Zwolle, Zwolle, 4 - 14 jaar - Museum/Eet Doe Dingen
Grote kinderwerkplaats waar kinderen zelf met verschillende technieken aan de slag gaan.