Overzicht op postcode van 9000-9999

Provincie Drenthe
Borger-Odoorn
Hunebedcentrum, Borger, 10 - 99 jaar - Museum
Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum. Naast het museum is het Oertijdpark geopend. Daar kunt u ervaren hoe onze voorouders leefden in hun boerderijen. U kunt hier ook een wandeling maken door 150.000 jaar geschiedenis van Drenthe.
Noordenveld
Kinderwereld, Roden, 2 - 15 jaar - Museum
Tentoonstelling: Passie van de Verzamelaar
De expositie Passie van de Verzamelaar is samengesteld uit de collectie van de gepassioneerde verzamelaarster Elsebé van Hall-Sluyter (1923-1995). Na het overlijden van haar man in 2013, een verwoed verzamelaar van o.a. pianola’s, heeft Speelgoedmuseum Kinderwereld de speelgoed- en poppencollectie verworven uit het legaat. Uit de inventaris bleek dat het echtpaar een regelmatig bezoeker was van ons museum in Roden. Het heeft hen ertoe doen besluiten de gehele speelgoed- en poppencollectie na te laten aan hun favoriete speelgoedmuseum, nl. Kinderwereld.
Het levenswerk van mevrouw Van Hall-Sluyter omvat met name een indrukwekkende collectie antieke poppen en poppenattributen die zijn weerga niet kent; een echte schatkamer.
Een deel van het omvangrijke legaat wordt vanaf 17 april 2014 gepresenteerd.
Tynaarlo
Sprookjeshof, Zuidlaren, 2 - 10 jaar - Attractiepark
Het uitgebreide sprookjespark heeft Old Mc.Donald had a farm, Berenboot glijbanen spektakel, een speeltuin, een ammusementhal, een fietsbaan, een klimberg, een airtrampoline, met nieuw helicopterbaan (fietsbaan) klimberg en airtrampoline.
Nieuw in 2010 is een indoorspeelparadijs van 3000 m2.

Provincie Groningen
Bellingwedde
Dinopark Landgoed Tenaxx, Wedde, 0 - 99 jaar - Overig/Attractiepark
In Dinopark Landgoed Tenaxx kunnen leerlingen zich uitleven in de buitenlucht én iets leren over dinosaurussen! Ze gaan op speurtocht door het bos om de levensgrote dinosaurussen te vinden.
De Marne
DoeZoo Leens, Leens, 2 - 17 jaar - Museum/Actief
Het NatuurDoeCentrum Insektenwereld is een leerzaam recreatief centrum waar de kinderen langs veelal levende dieren en insekten worden geleid. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een slang om de nek krijgen en een spin in hun hand.

Het Nederlands Stripmuseum Groningen, Groningen, 6 - 99 jaar - Museum
Stripmuseum met onder andere educatieve (teken)films in de filmruimte. Hier staat de Nederlandstalige strip centraal. Jong en oud beleven op een interactieve manier hoe strips gemaakt worden en werden.
Leek
Familiepark Nienoord, Leek, 0 - 12 jaar - Speeltuin/Attractiepark
Leuk park voor de hele familie. Prachtig gelegen in de bossen van Leek. Leuke attracties met o.a. groot aantal modelspoorbanen, kinderboerderij, paardenbaan, traktorbaan, helicopterbaan, draaimolens, glijtorens, overdekte speeltuin, speelstal etc.

Vlagtwedde
Wonderwereld, Ter Apel, 0 - 99 jaar - Attractiepark
In Ter Apel, middenin één van de laatste stukjes Nederlands oerbos, ligt recreatiepark Wonderwereld. Beleef de fantastische sprookjeswereld van Greurt de Groninger reus, tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje. Wonderwereld biedt plezier voor jong en oud. Sprookjes, speurtochten, speellandschappen en bijzondere dieren.

Wonderwereld: Ontdek, beleef, bewonder!